A+ A A-

Oude Cadeaubonnen Inleveren?!

Oude Cadeaubonnen Inleveren?! Ongeldige Cadeaubonnen & Cadeaukaarten Niet Altijd Waardeloos (Foto Cadeaukaarten & Cadeaubonnen in Display bij V&D)

Ongeldige cadeaubon niet altijd waardeloos.

Er schijnt gemiddeld voor zo’n 250 euro aan ongebruikte cadeaubonnen, cadeaukaarten, zegels en tegoedbonnen in de keukenlade te liggen.

Leuke cadeaubonnen ooit gekregen voor een verjaardag en een bloemenbon voor moederdag, maar ook de populaire tegoedbonnen uit een kerstpakket blijven ongebruikt. De Consumenten bond schat dat er voor 5 miljoen euro per jaar aan oude bonnen weggegooid wordt, omdat ze niet meer geldig zijn of het tegoed nog in guldens op de cadeaubon staat. Wanneer is een bon eigenlijk niet meer geldig?

Cadeaubon Geldig

Als er op de cadeaubon geen datum staat, blijft deze altijd geldig. Staat er wel een datum van uitgifte vermeld op de cadeaukaart, kun je de kaart tot 5 jaar daarna inleveren. Meeste winkels met eigen cadeaubonnen geven expliciet aan hoe lang de bon geldig is.

De V&D cadeaukaart en Zalando cadeaubon is onbeperkt geldig, omdat zij vinden dat je een cadeau moeten kunnen kopen wanneer het jou uitkomt. De Pluim is bijvoorbeeld ook onbeperkt geldig, maar op oude Pluim vouchers (voor 30 november 2007) staat een geldigheidsdatum. Je kunt deze Pluim inwisselen voor € 2,50, voor een voucher die onbeperkt geldig is.

GiftFor2 geldigheid: De GiftFor2 cadeaukaart is 1 jaar geldig na uitgiftedatum, de reservering dient voor de vervaldatum gemaakt te zijn. Het uitje kan eventueel later plaatsvinden. De geldigheid van de GiftFor2 cadeaubon kun je controleren op de website.

Bongo geldigheid: Elke Bongo kan verlengd of omgeruild worden voor een andere Bongo. Je kunt de Bongo gratis omruilen indien de Bongo nog minstens 6 maanden geldig is en in originele verpakking. Een Bongo verlengen of omruilen tot 6 maanden na verstrijken van de geldigheid kost € 10,- administratiekosten.

Hotelbon geldigheid: De Hotelbon Voucher kan ook verlengd worden. Het tarief voor verlenging bedraagt € 15,00 (inclusief verzend- en administratiekosten), ongeacht het aantal Hotelbon Vouchers waar het om gaat.

Andere Cadeaubonnen inwisselen bij Bol.com

Naast de eigen Bol.com cadeaubonnen en cadeaukaarten kun je ook de Nationale Entertainment Card,  VVV Cadeaubon en Boekenbonnen gebruiken om o.a. een leuk cadeau te kopen op Bol.com.

De Nationale Entertainment Card wissel je in door het invullen van de cadeaubon-/couponcode, net zoals bij de Bol.com cadeaubon en cadeaukaart. Dit geldt ook voor de Boekenbon-cadeaukaart. De oude papieren boekenbonnen (tot 2012) zijn nog geldig en moeten net als de VVV cadeaubonnen opgestuurd worden naar Bol.com. De VVV cadeaubonnen in guldens worden niet meer aangenomen, maar de VVV keert het bedrag alsnog uit na contact te hebben opgenomen. De ingewisselde boekenbonnen bij Bol krijgen een bol.com code die je alleen kunt inleveren op boeken.

Grote Cadeaubonnen opruiming

Leuke actie op een regenachtige dag: Spit het hele huis uit en haal alle oude cadeaubonnen en tegoedbonnen te voorschijn.

Ga dan met z’n allen al die bonnen verzilveren en leuke dingen doen en bestellen, want als het bedrijf failliet gaat is het erg moeilijk om het bedrag terug te krijgen. Het niet innen van al die betaalde cadeaubonnen lijkt veel op vergeten uit te checken met de ov-chipkaart. Dat zou toch zonde zijn!

CadeaukaartIdee.nl Inspiratie

Cadeau inspiratie?! Cadeaukaartidee.nl is dé online webwinkel voor originele cadeaukaarten, giftcards en heel veel cadeaubonnen.
Selecteer uw favoriete cadeaubon op merk voor hem of haar, snel nodig: last minute, op interesse gebied of gelegenheid! Een cadeaukaart, ook wel giftcard is een cadeaubon op pasje formaat. Kijk voor verschillende kadobon waardes, feestelijke cadeauverpakking, personaliseren en saldo checken bij de betreffende cadeaukaart. Laat de cadeaubon bij de ontvanger bezorgen of geef hem zelf direct!